divendres, 14 de juny del 2013

Examen Filosofia Selectivitat juny 2013



L'examen em sembla correcte, assequible per a l'alumnat. Només em sorprèn que als apartats a, b i c del comentari de text han juntat la puntuació, quan a les reunions i a la web de la UIB queda molt clar que l'apartat a) és 1 punt, l'apartat b) 0,5 punts, i l'apartat c) 2 punts. El total és el mateix però a l'alumnat l'hem estat preparant amb la puntuació separada. Espero que no sigui cap inconvenient per treure la mateix nota.

També podeu descarregar el fitxer d'aquí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola,

per l'experiència que tens en la matèria tan sols et volia demanar dues coses: 1. les correccions de filosofia solen ésser molt estrictes a la UIB?, 2. en aquest examen, el text d'Aristòtil, amb termes com quiditat i ens, no t'ha paregut una mica difícil?

Gràcies,

Joan Carles Alzamora ha dit...

Hola,
respecte de la primera qüestió la meva experiència "externa" (mai he corregit a la selectivitat) és que no són molt estrictes, sol ésser habitual treure millor nota a la selectivitat que durant el 2n de batxillerat, al manco als meus alumnes passa així.
Respecte de la dificultat del text, certament no és un fragment de lectura fàcil, si no s'havia treballat a classe segur que espanta molt, però ben llegit no és tan difícil: "quiditat" si hom no sap què és surt definit al text com a "substància"; i "ens" se suposa que sí s'ha vist a classe. En general, enfocar el text en la direcció de la teoria de la substància i els accidents, o les categories, em sembla assequible per els estudiants. Encara que crec que la majoria haurà triat el text de Kant i la seva revolució copernicana.

Salutacions.